
Brouwerij
't Paersche Cruys
Brouwerij ter herinnering en ere van de verdwenen ambachtelijke biercultuur op de Veluwe. Verwijzend naar de gewezen plattelandsbrouwerijen 't Roode Cruys en 't Blauwe Kruis in de buurtschappen Wessingen en Aperlo op de noordwest Veluwe, de overgang van het woeste land met de ruige beruchte Zuiderzee.
Ambachtelijk
Alle bieren worden ambachtelijk gebrouwen, ongefilterd niet gepasteuriseerd en met hergisting op fles.

Micro-/thuisbrouwerij
Vanaf 2020 schuur gereed gemaakt voor het thuisbrouwen. Meestal kleine batches van ca. 24/25 liter (3 kratten).

Brouwhuis/-schuur
Betonvloer met epoxycoating en schrobput
RVS Spoelbak
- Kleine elektrische boiler
- Mengkraan
- Koudwaterkraan (koelen)
Brouwproces
Koelen en Vergisting
Bottelen
Brouwspullen
Schrootmolen
RVS pannen
- 33L (spoelwater, overhevelen & bottelen)
- 50L (maischen & reinigen hevelfilter/platenkoeler)
- 70L (koken)
Hop spider RVS (koken & dryhop)
Platenkoeler
RVS 50L gistvat (Polsinelli, vlakke bodem)
Gistkast (Koelkast + verwarming) stc-1000 regeling